top of page
  • Foto van schrijverRekruut

Rekrutering voor start-ups en scale-ups: 3 tips voor een tailor made team

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2022

Je nieuwe zaak is gelanceerd, de opdrachten rollen je mailbox binnen en je klantenbestand tikt vlot aan. Net zoals je to-dolijst, want als kersverse zaakvoerder zitten je dagen aardig vol! Een businessstrategie uitstippelen, je administratie op punt stellen, straffe marketingcampagnes uitwerken, … Speel je met het idee om een eerste werknemer aan te werven? Of wil je je lean & mean team uitbreiden? Een big step!

Maar vergis je niet: het juiste talent aan boord halen van je beginnende business, is ab-so-luut niet eenvoudig. Welke taken wil je graag uit handen geven? Hoe wil je jouw start-up laten groeien? Mik je op een enthousiaste junior, of ga je voor een seniorprofiel met bakken ervaring? Met deze 3 tips van REKRUUT breng je de juiste kandidaat op je radar.
Een (eerste) werknemer aanwerven? REKRUUT zet je start-up kracht bij in 3 stappen

1 | Schakel een expert in

Je start-up sterk op de rails houden én de geknipte kandidaat vinden? Als het gaat om ondernemen en rekruteren, is multitasken een no go. Onthoud: een nieuwe werknemer aanwerven, neemt flink wat agendaruimte in beslag. Een functieprofiel opstellen, sollicitatierondes organiseren, de juiste skills spotten, … Door een ervaren rekruteringsbureau in te schakelen, kan jij je als zaakvoerder 100 % focussen op je kerntaken.


TIP | Recruitment in een start-up of scale-up verschilt 360° van grote corporates. REKRUUT kent het start-uplandschap als haar broekzak en begeleidt beginnende en groeiende bedrijven met een rekruteringsaanpak op maat. Benieuwd naar onze betrokken én betaalbare werkwijze? Read on >>


2 | Maak een langetermijnplan

Een knallende vacature opstellen, cv’s screenen, sollicitatiegesprekken voeren bij een lekkere kop koffie, … Sounds fun? Absoluut! Opgelet: voor je in een ongebreideld enthousiasme je vacature online plaatst, denk je best even na over the bigger picture. Wat is de (toekomstige) rol van de kandidaat die je zoekt, hoe past deze binnen je bestaande structuur? Hoe zal de functie mee evolueren met je bedrijf? Een duidelijk plan is key!

TIP | Een langetermijnplan opstellen, vraagt best wat voorbereiding. Zeker zijn dat je niets over het hoofd ziet? Rekruteringsbureau REKRUUT staat je met plezier bij tijdens deze denkoefening, van eerste brainstorm tot de juiste persoon op de payroll. Get in touch >>

3 | Ga gericht op zoek

Als je weet welk profiel je zoekt, is het tijd om je rekruteringspijlen gericht af te vuren. De juiste kanalen zijn daarbij onmisbaar! Van je eigen netwerk doorspitten, tot de vacature delen via jobsites of social media. Professionele rekrutering voor start-ups en scale-ups? Een dedicated rekruteringsbureau helpt je om koers te houden en brengt je in no time in contact met een brede talentpoule. REKRUUT is happy to help!

TIP | Zorg steeds voor een goede match tussen kandidaat en kanaal. Een doorwinterde CEO onboarden? Daarvoor communiceer je beter op LinkedIn. Een creatief profiel zal je daarentegen sneller warm maken met flashy Instagam Stories.

Rekrutering voor start-ups en scale-ups? REKRUUT versterkt je business met een team op maat. Volg ons op LinkedIn, Facebook en Instagram of lees meer over onze service.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page