top of page
  • Foto van schrijverRekruut

REKRUUT CASE: MEET VLADA

Meet Vlada, head of engineering bij start-up Froomle

Start-up Froomle raakte ontmoedigd. De zoektocht naar een nieuwe head of engineering was slopend, vermoeiend en schoot niet op, dus schakelden ze REKRUUT in om met de perfecte kandidaat voor de job te komen. Hoe vond REKRUUT de Duitse ingenieur Vlada en hoe bereidden we ze voor op de baan? Lees het hier!
Get to know the candidate | Vlada Pototskaia

In 2021 verhuisde Vlada Pototskaia van Keulen naar Brussel. Ze werkte (nog steeds) op afstand voor een tech start-up in Keulen toen REKRUUT via LinkedIn contact met haar opnam. Hun partner Froomle, een Antwerps bedrijf dat AI-gedreven software bouwt, was op zoek naar een nieuwe head of engineering en Vlada leek hen de geschikte kandidaat! Hoewel Vlada niet actief op zoek was naar een andere baan, had ze wel het gevoel dat ze haar functie was ontgroeid. De timing en het aanbod van REKRUUT kwamen precies op het juiste moment.


REKRUUT & the needle in the haystack

Een eerlijke kijk op het aanwerven van talent

In de huidige arbeidsmarkt, met schaarste in talent en recruiters in overvloed, blijkt het vinden van de juiste match voor een functie op hoog niveau een lastige opgave. REKRUUT maakt het verschil met een no-nonsense en persoonlijke aanpak om het juiste talent te matchen met een boeiende jobaanbieding in een Belgische start-up of scale-up. Met succes, want zo vonden we software engineer Vlada.


Vlada:

Via LinkedIn word ik zeer vaak benaderd door recruiters. Ik zit in de IT, dus daar hebben we al mee leren leven! (lacht). De meeste recruiters sturen je gelijkaardige en onpersoonlijke teksten. En ze bevelen vaak een baan aan die niet bij mijn profiel of interesses past. REKRUT pakte het anders aan. Ze hadden mijn LinkedIn-profiel gelezen en benaderden me niet willekeurig. Hun bericht was heel persoonlijk en het aanbod van Froomle was een match op maat, dus ik besloot om te reageren!

Tijdens het eerste gesprek dat ik met REKRUUT had, namen ze de tijd om te kijken of ik het ook een match vond. Ze introduceerden de functie tot in detail en beantwoordden al mijn vragen. Het werd me duidelijk dat de baan bij Froomle niet alleen nieuw en interessant zou zijn, maar een mooie stap voorwaarts in mijn carrière zou betekenen!


Ze gaat verder:

“Wat ik het leukste vond aan het werken met REKRUUT is dat ze nooit beloftes hebben gedaan die ze niet konden waarmaken. De meeste recruiters proberen je te overtuigen met een briljant voorstel, maar moeten uiteindelijk afzwakken. REKRUUT maakt waar wat ze beloven. Ze bleven ook constant in contact met mij tijdens de sollicitatieprocedure. Voor de functie van head of engineering heb ik drie sollicitatierondes doorlopen. Na elke ronde sprak iemand van REKRUUT me door de feedback van Froomle en dat hielp me om me voor te bereiden op het volgende interview. Bovendien past REKRUUT als jong en gedreven bedrijf goed bij mijn stijl en ambities. Het voelde aan als werken met leeftijdsgenoten!”


Talent wint de 'war on talent'

Voor het eerst in haar carrière bekleedt Vlada een managementfunctie als head of engineering. Ze noemt het organiseren en leiden van een team haar grootste uitdaging, en het boeit haar enorm. Ze is een coöperatieve en geëngageerde manager, wat perfect matcht met een start-up.


Gedurende mijn carrière heb ik de bedrijfsladder beklommen, van software-engineer tot head of engineering. Maar hoewel ik steeds groeide in mijn functies, ben ik bij mijn vorige werkgevers precies met elke stap kleiner geworden. (lacht) Bij een groot bedrijf is alles een procedure en wordt je een kleiner radartje in het groter geheel. Ik stond te popelen om te leren en te experimenteren, maar merkte dat het lang duurde voordat er veranderingen werden doorgevoerd. Ik ben overgestapt naar een kleiner bedrijf waar het allemaal een stuk sneller gaat. Het is meestal een beetje stressvol, maar ik geniet ervan om sneller resultaten te zien en dichter bij klanten te werken. Omdat REKRUUT met start-ups en scale-ups werkt, was het de perfecte match!


Wil je je carrière naar een hogere versnelling brengen? REKRUUT heeft jarenlange ervaring in recruitment voor start-ups en scale-ups.Keep an eye on our socials or get in touch19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page