top of page
  • Foto van schrijverRekruut

REKRUUT CASE: PITTIGE GROEISPURT VOOR POWERBRAND GIMBER

GIMBER, biologisch gemberconcentraat van Belgische bodem, legde de voorbije vier jaar een indrukwekkend groeitraject af. En growing in business, betekent growing in talent! Benieuwd hoe REKRUUT de rekruteringspedaal flink indrukte en het werknemersaantal tot boven de 100 liet oplopen? Sit back, schenk jezelf een GIMBER-drankje in en lees verder!Get to know the client | GIMBER

“No alcohol. All Kick.” Afgelopen vier jaar groeide GIMBER uit tot het populairste alcoholvrije gemberconcentraat in de Benefralux en ver daarbuiten. Waar founder Dimitri in 2017 de eerste GIMBER-fles artisanaal brouwde in zijn eigen garage, wordt de pittige gemberdrank vandaag vlot gesmaakt in heel Europa. Daarnaast boort de hippe, healthy brand nieuwe businesslijnen aan in Hongkong en Canada.


Let’s talk about the partnership | Succesvolle rekruteringskick-off


Rekruteringspartner in de war for talent

GIMBER maakte de voorbije vier jaar een ongeziene groeispurt door en verankerde zich als ambitieuze scale-up met een ruime HQ in Tubeke en meer dan 100 medewerkers. Big changes, vertelt Chief Operating Werner Van Belle, die sinds oktober 2020 meeschrijft aan het GIMBER-succesverhaal.


“In een korte periode hadden we in verschillende landen boots on the ground. En die toenemende afzetmarkt en businessgroei vertaalde zich al snel in de nood aan extra mankrachten. Al vanaf onze opstartfase namen we REKRUUT onder de arm om de kandidatenmarkt af te speuren naar de geknipte profielen voor ons merk. Geen eenvoudige taak, want de war for talent laat zich ook in onze sector enorm voelen. Sales, marketing, R&D, hr, logistiek, … De profielen die we zochten, waren enorm uiteenlopend, zowel qua opleiding en ervaring, als qua demografische uitvalsbasis. Groeien betekent in ons geval ook internationaliseren, met alle rekruteringsnoden van dien.”

"Rekruteren in een groeibedrijf betekent in ons geval onze rekruteringsnoden internationaal afstemmen. Geen eenvoudige opdracht in de war for talent! "

REKRUUT x GIMBER, een waardevolle wisselwerking

Het GIMBER-DNA is doordrongen van een gezonde levensstijl en flinke dosis pit. In haar zoektocht naar nieuw talent, mikt het frisse merk dan ook op kandidaten die deze healthy lifestyle zelf uitstralen. Ook snelheid speelt een belangrijke rol volgens Werner.


"Een bedrijf dat op kruissnelheid groeit, heeft constant nood aan nieuwe medewerkers. Zowel voor de invulling van nieuwe functies, als voor het personeelsverloop waar elk opklimmend bedrijf onvermijdelijk mee geconfronteerd wordt. REKRUUT speelt snel en soepel in op onze noden: wij bezorgen hen een duidelijke job description, zij screenen de markt en stellen een glashelder rapport op per kandidaat. Ook nadien houden de rekruteerders de vinger aan de pols en begeleiden ze ons bij de coördinatie van de interviews. Die constante wisselwerking ervaren we als een belangrijke meerwaarde.Je rekruteringsproces in een stroomversnelling brengen? REKRUUT heeft jarenlange ervaring in de rekrutering voor start-ups en scale-ups. Hou onze socials in de gaten of get in touch

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page