top of page
  • Foto van schrijverRekruut

The candidate journey #4: Onboarding op je nieuwe job

Bijgewerkt op: 9 feb. 2022

Een kersverse uitdaging gevonden dankzij REKRUUT? Fantastisch! Om de integratie op je nieuwe werkplek vlot te laten verlopen, bieden we je enkele onboardingtips. Want goed begonnen, is half gewonnen.company culture, startup, team, teambuilding, recruiting


1 | Leer de huisregels kennen. Elk bedrijf heeft een andere workflow, ga er dus niet van uit dat deze kantoorregels een copy-paste zijn van je vorige werkervaring. Informeer je proactief en laat zien dat je de nieuwe manier van werken respecteert.


2 | Wees nieuwsgierig. Het is normaal dat de kick-off van een nieuwe job veel vragen laat rijzen. Stel genoeg vragen, want hoe meer informatie je inwint, hoe sneller je jouw plekje vindt op de werkvloer. Hetzelfde geldt voor feedback: vraag je manager gerust naar het kwaliteitslevel van je werk.


3 | Durf problemen te communiceren. Instappen in een nieuwe omgeving is geen evidentie. Bots je op issues of lastige situaties tijdens je onboarding? Bespreek deze met je manager zodat ze niet escaleren. Jouw werkgever wilt je natuurlijk gelukkig zien!


4 | Wees klaar voor een change. Elke werkomgeving is anders. Tijdens je onboarding wordt het duidelijk welke houding en communicatie van jou verwacht worden. Stel jezelf open voor verandering en beschouw dit als een nieuw level op je persoonlijke groeicurve.


5 | Say hi to the team! Een nieuwe job betekent ook nieuwe collega’s. Neem de tijd om jezelf voor te stellen en iedereen beter te leren kennen. Een ontbijtmeeting, gezamenlijke lunchbreak of een fijne afterwork zijn de kennismakingsmomenten bij uitstek!


meeting collegues onboarding brainstorm


#sollicitatie #candidatejourney #tips #cv

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page