top of page
  • Foto van schrijverRekruut

The candidate journey: Onboarding op je nieuwe job

Bijgewerkt op: 6 feb.

Een kersverse uitdaging gevonden? Proficiat! Om de integratie op je nieuwe werkplek vlot te laten verlopen, bieden we je enkele onboardingtips. Want goed begonnen, is half gewonnen.1 | Leer de bedrijfscultuur kennen. Elk bedrijf heeft een andere workflow, ga er dus niet van uit dat deze kantoorregels een copy-paste zijn van je vorige werkervaring. Informeer je proactief en laat zien dat je de nieuwe manier van werken respecteert.


2 | Wees nieuwsgierig. Het is normaal dat je tijdens de kick-off van een nieuwe job veel vragen hebt. Durf die zeker te stellen, want hoe meer informatie je hebt, hoe sneller je jouw plekje vindt op de werkvloer. Hetzelfde geldt voor feedback: vraag je manager gerust naar het kwaliteitslevel van je werk.


3 | Durf problemen te communiceren. Instappen in een nieuwe omgeving is geen evidentie. Bots je op issues of moeilijkheden tijdens je onboarding? Bespreek deze met je manager zodat ze niet escaleren. Jouw werkgever wilt je natuurlijk gelukkig zien!


4 | Say hi to the team! Een nieuwe job betekent ook nieuwe collega’s. Neem de tijd om jezelf voor te stellen en iedereen beter te leren kennen. Een ontbijtmeeting, gezamenlijke lunchbreak of een fijne afterwork zijn de kennismakingsmomenten bij uitstek!


meeting collegues onboarding brainstorm

Wil jij ook graag binnenkort aan een nieuwe job starten? Contacteer ons dan door een mailtje te sturen naar hello@rekruut.com en wie weet kunnen wij jou verder helpen.

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page