top of page
  • Foto van schrijverRekruut

REKRUUT rekruteerde 78 personen in 14 maanden voor GIMBER

GIMBER benaderde ons voor het werven van nieuw talent voor hun snelgroeiende bedrijf. Op dat moment bestond het team uit slechts 8 medewerkers en ze waren op zoek naar drie nieuwe kandidaten om hun team te versterken.


GIMBER is een innovatief Belgisch bedrijf dat zich richt op het creëren van hoogwaardige, biologische gemberdrankjes. In 2021 ondervonden ze een enorm sterke groei en was het broodnodig om snel en efficiënt hun team uit te breiden. Daarom klopten ze aan bij REKRUUT.


“We zochten een partner die ons op maat kan helpen, met expertise en de mogelijkheid om een sterke service te bieden. – Dimitri Oosterlinck, Founder, Gimber


Van 3 openstaande vacatures naar een service samenwerking


REKRUUT heeft met succes de eerste drie opdrachten volbracht: het vinden van een Marketing lead, Sales lead en content creator voor GIMBER. Deze posities werden snel en efficiënt gevuld. Maar door de snelle groei die het bedrijf meemaakte, waren deze drie posities niet voldoende. GIMBER koos ervoor om te starten met een service samenwerking, waarbij we voortdurend op zoek gingen naar nieuwe talenten om de groei van GIMBER bij te houden. 


Service samenwerking voor GIMBER


Een service samenwerking met REKRUUT betreft een volledige outsourcing van het rekruteringsproces op langere termijn voor meerdere openstaande vacatures. 


We beginnen hierbij met het opstellen van een gedetailleerde en aantrekkelijke beschrijving van de vacature en het creëren van effectieve advertenties om de vacature breed onder de aandacht te brengen.Daarnaast komen er ook regelmatige updates op verschillende sociale mediaplatforms om de vacature te promoten en een breder publiek te bereiken.


De volgende stap is een zorgvuldige screening van alle kandidaten. Dit start met het monitoren en beheren van alle ontvangen sollicitaties en reacties. We gaan dan aan de slag met het identificeren van geschikte kandidaten op basis van specifieke criteria. Dit wordt gevolgd door een diepgaand onderzoek en evaluatie van kandidaten om de beste match te vinden.


Dan is het tijd voor de eerste gesprekken. We verstrekken de hiring manager van relevante informatie voor een efficiënte voorbereiding van het sollicitatiegesprek. Naast het plannen en coördineren van sollicitatiegesprekken tussen kandidaten en het bedrijf zijn we ook continue aan het monitoren van het sollicitatieproces om urgente behoeften en follow-ups aan te pakken.


Tot slot bieden we ook assistentie aan bij het samenstellen van een aantrekkelijk arbeidsvoorstel voor geselecteerde kandidaten tot het contract is ondertekend en de nieuwe werknemer is aangenomen.


“Na een paar weken hard in te werken, slaagden we erin om een sterke doorstroom te creëren. We brachten duidelijkheid en focus, iets waar Gimber moeite mee had. Door een sterk managementteam te plaatsen, zijn we er met Rekruut in geslaagd de ambitieuze plannen van Gimber samen te realiseren.” – Bart De Vlieger, Founder en CEO, REKRUUT

Resultaat 78 personen gerekruteerd in 14 maanden


Tijdens het wervingsproces voor GIMBER hebben we het proces maar liefst 78 keer doorlopen. Het resultaat: 78 nieuwe teamleden die met enthousiasme bijdragen aan de groei van het Belgische bedrijf. Vacatures zijn ingevuld in alle afdelingen van GIMBER, waaronder Sales (van junior tot lead), Marketing (van junior tot lead), Operations, HR, productie en R&D.


Van de ingevulde vacatures bevond 80% zich in België, terwijl 20% internationaal werd vervuld in landen zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken.


“Rekruut heeft voor sterke resultaten gezorgd. Een constante vinger aan de pols en samen mee nadenken over volgende stappen wanneer het vinden van het juiste talent moeilijk bleek te zijn. Kandidaten waren erg positief over Rekruut en hun screening. Top!” – Werner Van Belle, ex-COO, Gimber


Ondergaat jouw bedrijf ook een groei en weet je niet waar te beginnen met rekruteren? 

Contacteer ons dan gerust door een mailtje te sturen naar hello@rekruut.com

42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page